miércoles, 27 de febrero de 2019

EL REGAL DEL PERDÓ (Valencià)




Difícil deu de ser aquesta actitud què ens convida a practicar el perdó, quan el Mestre de Natzaret comença així la seua proposta d’acceptar practicar-la: “A vosaltres què escolteu jo vos dic”. “Què escolteu”, no només oïu, sinó que feu cas, què responeu amb generositat de cor a allò què vos dic.


Una cosa què el Mestre tenia ben clara era que el mal o la violència no es podran superar mai si es va pel la mateix camí en què aquests es fan presents. S’ha de mamprendre un altre camí; en aquest cas, el de la reconciliació i de la pau. S’ha de treballar en trobar-les. I no oblidar que allò primer n’és apaivagar el propi cor.

La regla d’or del perdó és la frase que es llig a l’evangeli, però que és un consell què és acceptat per tohom, encara que en moltíssimes ocasions se’l tinga apartat: “Tracta als altres com vols que ells et tracten a tu”.

El perdó així, s’escola en els enteniments difícils en què s’ha esgrimit la violència, i hi posa la seua gota de pau. El perdó és, aleshores, una solució dels conflictes, de les incomprensions i de la violència d’allò més potent.

En podem dir a aquesta actitud de perdonar sense mesura: “el major regal”; el regal d’un mateix, què il·lumina, guarix del mal i omple la vida d’humanisme i fraternitat.

El teu amic,
Francesc

No hay comentarios:

Publicar un comentario