miércoles, 13 de marzo de 2019

LA PRIMAVERA ESTÀ A L’AGUAIT (Valencià)


PALMERAR D'ELX - Alacant -Espanya
Estimats amics i amigues, la primavera en el terreny en què escric està despertant. Els arbres preparen les condicions per a fer els seus saborosos fruits. També nosaltres, si fem cas a la invitació d’aquesta bella estació de l’any, hi podem preparar esplèndids fruits. Fruits de pau, de treball, de compartir, d'alegria, d’atenció als altres...

Ja sé que a altres zones, com a Centre Amèrica, la vida i la renovació és contínua. Però a mi m’ha fet impacte on estic, al llevant espanyol: Una jove morera ja ha tret unes fulletes verdes amb molta esperança de créixer més. Ens dóna la il·lusió que farà unes boníssimes mores.

Ara bé, els arbres també tenen diferents tipus de fruits; uns en són roïns per a nosaltres i altres, bons. La pomera sol oferir-nos fruits bons, però un arç no ens dóna més que una collita d’espines. Qui atresora el mal, fa fruits roïns;  al contrari, qui atresora bondat al cor, oferix bons fruits.

Però, a més, sabrem el conreu que ha tingut l’arbre per la bondat dels seus fruits. Una pera amarga, o menuda, o sense gust ens dóna la informació que no haurà estat regada, o ben esporgada, o no se li han llevat les brosses al seu voltant, o la seua terra no ha sigut llaurada. En canvi, una bona pera ens diu que ha tingut un bon treball d’esmerada atenció.

 Per a nosaltres, ens val el suggeriment que els fruits roïns en són, per exemple, la violència, la peresa, l’egoisme, el pessimisme, falta d’atenció als altres... Tenim un bon treball al davant a fi que no es malbaraten els fruits que hem de donar. Els cristians, principalment en aquest temps de la Quaresma.

El vostre amic,
Francesc  

No hay comentarios:

Publicar un comentario