jueves, 1 de noviembre de 2018

CEC ÉS AQUELL QUE NO VEU (Valencià)



Si no mirem els nostres germans com importants, ens cal arreglar la nostra vista interior. Pot ser s'arregle si no ens vegem tant a nosaltres mateix, i mirem més la realitat d’aquells que estan a la vora del camí, i tan prop a nosaltres, els quals tenen l’enorme dignitat i la importància què posseeix tota persona humana.


Hi ha desgraciadament gent la qual no essent cega, no arriba a vore la importància dels demés. Ara bé, pot ser que tampoc veja el destí, la funció que li se demana en la seua vida. Amb lo qual n’és molt fàcil d’endevinar que no distingisca allò que és important, d’allò que és superficial en el seu esdevenir.

A l’evangeli de Marc hi ha un miracle; què consisteix en que un cec  “veu” que Jesús, el Mestre, l’està “mirant” amb dignitat, amb el respecte i la grandesa què té, però de la qual no gaudix, ja que està exclòs, a la vora del camí. Con s’haurà produït aquest miracle, quan el cec del camí  el crida: Jesús, fill de David, tin misericòrdia de mi!?                                                                                                                                                  
La “mirada” de Jesús s’apropa a la seua doble ceguesa, quina és del cos i aquella de la dignitat; i el guarix, produint-li una fam de dignitat, de persona cabal.

El vostre amic,
Francesc

No hay comentarios:

Publicar un comentario