jueves, 29 de septiembre de 2016

ARREGLAR EL MÓN (Valencià)


Estimada amiga o amic, estem farts de males notícies sobre com funciona el món; guerres, abusos, mala distribució dels recursos per a totes les persones, destrucció de la natura... 

Però també en sabem de persones que ajuden a arreglar el món: investigadors que fan avançar la medicina, o la tècnica que ens ajudarà a resoldre la nostra vida diària. Amés, tenim persones en tot el planeta que es dediquen a educar i a ensenyar, amb lo qual tracten de posar al cervell i al cor, les conviccions de ser fraterns en les relacions, d’amar la natura, de saber conviure... (1)


“Això era un jove científic, que estava investigant per a descobrir un sistema, un producte que fera més possible arreglar els problemes del món. Allí es trobava al laboratori i emprava hores i hores intentant descobrir quin seria l’invent que fóra més beneficiós per arreglar el món.

Un matí, mentre amb tota cura atenia a les proves d’investigació, va entrar al laboratori com un coet, amb cara de felicitat, la seu filla menuda. El pare li va dir que intentara jugar fora del laboratori. Però la xiqueta no feia cas.. Volia jugar allí, si no amb son pare, sí al menys al costat de son pare.

S’alçà son pare i al veure una revista, una pàgina de la qual tenia el mapa del món, li la retallà en forma de puzle i li la va donar: -Filla, ahí tens estos trossos del món, a veure si l’arregles.

El pare va continuar en la investigació. I la xiqueta els hi pegava voltes als trossos de paper, per tal d’arreglar-lo.

Al cap de dos hores, va arribar la xiqueta amb el mapa fet. Son pare no s’ho creia: Com t’ho has apanyat? –Mirant els trossos del mapa, he vist que era impossible reconstruir-lo. Però al darrere hi havia dibuixat un home, i un home sí que sé com és. He començat a reconstruir l’home, i al girar el paper per l’altra cara, he vist que es formava un mapa."

La pregunta que ens fem és aquesta: Qui pot arreglar el món? -L’home, i si no arreglem l’home, va a ser molt complicat arreglar el món.

El vostre amic
Francesc



(1) Pot ajudar-nos, aquest relat què, adaptat, hi vaig llegir a la publicació “Lista de Distribución” de la Inspectoria salesiana Santiago el Mayor (Espanya).

No hay comentarios:

Publicar un comentario