viernes, 29 de enero de 2016

TODAY IS MY FAVORITE DAY (Valencià)


HUI ÉS EL MEU DIA FAVORIT
Estàs d’acord amb el títol d’aquesta reflexió? Vol dir, no pense en les preocupacions que puc tindre demà. Ni em pesen massa els fracassos –inherents a tot ser humà- què puga haver tingut ahir. N’és un sà exercici per a viure més seré i confiat.


Com a mitjà  tinc la meditació; t’asseies tranquil, et centres en el present, tenint en compte que n’és una oportunitat per a enfrontar-te a allò que et vaja venint en eixe dia, allò que et va a anar desafiant eixa jornada. I et prepares per a respondre amb actitud optimista, dient-te a tu mateix: ho vaig a enfrontar.


També Jesús, el Mestre de Natzaret ens vol ajudar a vèncer l’angoixa, utilitzant este exercici, de pensar que allò que més importa és el dia d’avui : “No estigueu preocupats. Mireu les aus, com es vesteixen; no sembren ni fan collita ni repleguen en el graner, però el vostre Pare del cel els alimenta. No valeu vosaltres més que ells? Perquè vos angoixeu?... ¿No vos vestirà millor a vosaltres, hòmens de poca fe? … Així doncs, no vos preocupeu del demà, que el demà  s’ocuparà de sí mateix. Cada dia en té prou amb el seu problema”.


Pot ajudar-nos a la comprensió d’aquesta manera de prendre la vida, el següent fet: Li havien detectat càncer. Tant el seu amic de l’anima com ell mateix, encertaren amb una bona actitud o tàctica, pensar en el dia a dia.  Va funcionar; hem de dir que també el tractament.


Mirar al moment present ajuda a posar les coses més en clar, a estar més atent, més segur, més productiu, perquè no t’afegeixes càrregues que no han vingut encara. Eixa major llibertat et permet veure amb més claredat quines són les teues coses més importants.


El teu amic,
Francesc
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario