domingo, 14 de febrero de 2016

"CARROS DE FOC" (Valencià)


Aquest any la primavera sembla avançar-se en l’hemisferi del Nord, d’on t’escric. També, per cert, la primera lluna plena de primavera està al caure, el 23 de març. De seguida tenim la Pasqua. Primavera espiritual què ens anima a la renovació amb la meditació, el silenci i fent oració.


Mireu quin testimoni més penetrant, el curt de la pel·lícula “Carros de fuego”! Vos invite a veure’l. Al corredor olímpic Eric Liddell se li acosta un amic de l’ànima el qual, a punt de començar la prova, li fa, lliurant-li un paperet: -“Sort! Açò és personal, no ho pot entendre qualsevol entrenador”. En el paperet es llig: L’Escriptura diu “A qui m’honra jo l’honraré”.



Eric arruga el paperet estrenyent-lo amb la mà;  sona el de tret de pistola d’eixida!! Mentre accelera per a cobrir el 400 metres, una idea va insinuant-se-li  a la ment: “Déu m’ha fet ràpid. Eixe ha sigut el seu propòsit per a que córrega per a ell. No sé quin serà la final de la cursa… La cursa va per a ell!” L’ambient i l’interior del corredor es van omplint de felicitat i la pista de velocitat…

Hi ha un horitzó distint, més ampli, s’amplia el nostre cor quan alcem la nostra gratitud, quan dediquem al nostre Senyor allò millor de nosaltres, els nostres talents: d’esport, de bellesa, d’amistat, de moments de felicitat…

Moments, com este, de felicitat se'ls podem dedicar...
No és aquesta una autèntica oració, quan brolla de nosaltres la lloança, la gratitud, l’admiració cap a ell? No és una vertadera oració, en eixos moments de felicitat que ens sorprenen, dir-li, com els enamorats: Com estàs d'embaladit amb mi, com em vols!?

El teu amic,
Francesc

Nota.- Les fotografies són de canstock

No hay comentarios:

Publicar un comentario