jueves, 14 de enero de 2016

LA VOCACIÓ DE DON BOSCO (Valencià)


A Don Bosco el presentem de vegades com un “rectoret” què s’encaminava ja de menut a aquesta vocació. No és el cas. Clar que anava educant-se al costat de la seua admirable mare Mamà Margarida; que ella li anava fent observar les coses que eren convenients i aquelles no ho eren en la seua vida. Clar que vetlava els somnis de Joanet Bosco...

Foto de la película "Don Bosco", de Lodovico Gasparini

És de veres que era un líder, tant de xiquet amb la seua mentalitat infantil com de més de major, adolescent i jove que estudiava a Chieri (Itàlia). S’observava en ell la vertadera amistat amb els amics, xiquets o joves i bon tacte per a portar-los al bé. Però també i, gràcies a Déu, va tindre les seues crisis, primer a l’Institut i després al Seminari, a causa de la seua edat i circumstàncies.


La vertadera vocació, l'entrega total de sa vida als joves la trobem més endavant. [Encara que hauríem de considerar un episodi d'entrega més viva alguns anys a venir.] 

Tornem, però, al nostre fil: Quan acaba la carrera de teologia i és ordenat sacerdot, és aleshores quan es posa amb total confiança en les mans de Don José Cafasso (proclamat sant per l’Església) el qual li recomana seguir preparant-se com a novell sacerdot . La preparació constava d’una part teòrica i d’una altra pràctica. Aquesta part pràctica el va portar, de la mà del seu conseller, a visitar la presó, on va trobar xicons, la desesperació dels quals va llegir en llurs ulls, què se li clavava al cor. El mateix veia als carrers (baralles, robatoris...) o a les fàbriques (malalties què acabaven freqüentment en mort, abusos de tot tipus –bastonades, maltractament, horaris llarguíssims, brutícia, un pagament de misèria...).

Per això quan Don Cafasso li va proposar anar a Gènova per a ser preceptor dels fills d’una família acomodada que li pagaria molt bé, rebutja la proposta i se sent cridat –vocacionat- per eixa experiència de la joventut que a crits l'estava cridant.

Don Bosco també és mestre d’entrega i donació; d’una sencera vocació.

El teu amic,
Francesc

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario