jueves, 17 de enero de 2019

DON BOSCO A TOPE AMB ELS JOVES (Valencià)

~~~PARE I MESTRE DE LA JOVENTUT~~~

Quan s’ha apagat l’eco del desig de felicitar l’any nou, és aleshores quan s’encenen els centellejos, la calor de les activitats preparatòries per a celebrar la festa de Don Bosco. Tots els ambients que valoren la figura d’aquest gran educador, comencen a presentar o a recordar aquesta figura paternal i magistral del sant de Torí.

Que si exhibir l’última pel·lícula DON BOSCO, de Lodovico Gasparini. O bé llegir alguns dels innumerables llibres sobre el Pare i Mestre de la joventut. Alguns dels quals en són molt aptes per a presentar la figura del sant als xiquets i joves. O bé, assajar un teatre sobre escenes de la seua vida. O dedicar-li un campionat de futbol sala, de handbol o de voleibol en el pati; el lloc de màxima proximitat educativa per a Don Bosco… Ah!, i resulta que tenim la sort d’estar en un centre escolar salesià, on poder palpar tot allò que hui es viu de l'estil del “pare i mestre” de la juventut.

I és que Don Bosco es va entregar de veres com un pare per als qui no el tenien, o com si no el tingueren; a aquells xics abandonats de Torí. I els va ensenyar allò que els ajudaria a viure feliços i en pau en la terra, i també al cel.

Açò, tant ell, en aquells primers temps de l’era industrial, com avui en dia, per mitjan d’altres: religiosos salesians, mestres, professors, monitors… i molts més què porten a Don Bosco al cor i estan convençuts que el seu estil aconsegueix molt de bé als xiquets i als joves de hui; i a totes les persones què s’acosten a aquest ambient en el qual ell va educar, amb la proximitat, la confiança, l’alegria, la creativitat, amb el joc, amb el treball… amb els valors que asseguren la felicitat a les persones que en gaudeixen d’ell.

Per això, és una notícia preciosa anunciar cadascun any les vibrants i alegres celebracions en tots els ambients de l’obra salesiana en el món, como un regal de Déu, com un regal especial per a la infantesa i la joventut.

El vostre amic,
Francesc. 


No hay comentarios:

Publicar un comentario