martes, 31 de octubre de 2017

LA FORÇA D’UN SOMRIURE (Valencià)






Un somriure és capaç d’enderrocar els murs més durs, las circumstàncies més adverses. I obrir un camí suau, de comprensió i enteniment.

Si somrius i et somriuen, has guanyat una empresa major que construir un gran pont sobre un riu. Perquè has aconseguit que es faça la pau entre unes persones, les quals, probablement, tenen raons justes i també errades. Però el somriure passa pàgina a tot açò i invita a compartir l’harmonia i el bon humor.

Tanta és la força d’un somriure que els menuts, siguent tan poca cosa, saben que amb el somriure ho poden aconseguir tot, i la utilitzen per a guanyar-se a quins veuen què els poden protegir. 

Hi havia un cavaller què, sense mala voluntat, havia introduït el seu cotxe a un pati de col·legi, creient que ho podia fer, perquè precisament el col·legi quedava enfront d’un jardí molt famós, què volia visitar. Eixe pati, pensava, era l’aparcament lliure del referit jardí.

Però el col·legi no disposava d’aparcament. I seguint el seu horari, va tancar l’accés al pati. La policia local va cridar al responsable del cole per a que poguera obrir-li al cavaller a fi de retirar el cotxe.

Només pogué, s’acostà el responsable, qui va obrir el pati col·legial. El cavaller tragué el seu vehicle. Ja quan se n’anava, davant la grata sorpresa del responsable, baixà la finestreta mostrant un agradable somriure i dient a continuació: -Gràcies. L’agradable gest del cavaller afectà també al responsable, el qual somrient, li desitjà: Bon viatge!


Tu amigo,
Francesc


No hay comentarios:

Publicar un comentario