miércoles, 16 de agosto de 2017

NO TINGUES POR A LA TENDRESA (Valencià)







Acabe de llegir este matí el suggeriment del Papa Francesc: “No tingueu por a la tendresa ni a la bondat”. Un consell què, de colp, xoca de tan inesperat per personal i íntim.

Però, ¿és que no venim a la Terra per a experimentar la felicitat, per a compartir-la, per a descobrir-la? En aquesta vida, i preparar-nos per a la felicitat definitiva? Si aquesta hi és la nostra vocació, ¿no serà imprescindible manifestar la nostra tendresa davant la bellesa, davant la innocència, davant la bondat, davant l’amistat, davant les ferides què et mostren els qui patixen?…

La tendresa és un llenguatge universal què hi entenen tots fins els xiquets de bolquers. Com canta la ranxera: ‘¡Las piedras jamás qué van a saber de amores!’. Aquells que en són persones, el “parlen” i l’entenen. Per això és tan important amar els menuts i demostrar-s’ho amb carícies des del primer moment i acompanyar-los així fins la seua maduresa,  i més  enllà. Quants disgustos i desgràcies se n’estalviaríem!

La tendresa s’expressa amb la carícia amb el somriure, amb els ulls, amb els tendres sorolls, amb la bonica modulació de la paraula, amb el bes i l’abraçada.

No deixem de fer-ho. No deixem de besar, de regalar el somriure, de manifestar el nostre encís davant una criatura bella, o la nostra tendresa davant un ser humà necessitat, ferit pel dolor.

La mare se n’anà adolorida, perquè la seua filla no se n’havia acomiadat amb un bes eixes hores què la deixava al campament. -Bo, comentà la mare, hi és pel capritx adolescent, edat en què ho volen tot; i no se’ls ho pot donar’. Però, en tot moment, és possible, és medicinal i reconfortant expressar el nostre afecte mitjançant la tendresa d’un bes.

Jo també t’envie un bes, estimada lectora o lector. I em complau buscar les paraules més boniques que sé, per a comunicar-me amb tu.

El teu amic,
Francesc

No hay comentarios:

Publicar un comentario