martes, 3 de enero de 2017

EL SOMNI DE DÉU (Valencià)


CREACIÓ D'ADAM - Miquel Àngel -Capella Sixtina


Celebrem, en moltes de les cultures del planeta, el naixement d’un nou any, el 2017! ÉS UN NOU REGAL DE QUI SEMPRE ÉS NOVETAT. 

Els pintors de la cultura cristiana ens han fet molts favors, ens han plasmat l’emoció, la bellesa, la profunditat en les creacions què ens representen les escenes, els personatges -precioses marededéus, expressius crists i sants i profetes- de la història de la salvació. Però també ens han defraudat quan han pintat el Pare etern amb barbes i cabellera blanques, com a un ancià. No! Déu és Vida i creador de vida, i per tant, Déu és sempre novetat.

Segons ens diu el primer llibre de la Bíblia, el Gènesi, allò de més valuós de la creació què Déu va formar és l’home; semblant a d’Ell, i a qui li va fer entrega de la sencera creació: mars, muntanyes, poblades d’animals i plantes; i la bellesa de la volta celeste amb el Sol i la Lluna i la rutilant formosor de les estrelles.

El seu somni consistia a plantar la humanitat en un ambient paradisíac, on el mal (la serp) no hi dominara. 

Però no succeí així. El seu somni restà truncat quan el mal pogué ensenyorir-se de la humanitat. Es va quedar truncat? –No. Eixe gran entrebanc va servir per a preparar un somni encara més meravellós: Que Ell mateix, pel seu estimat Fill, estiguera amb nosaltres. Que el seu Fill Jesús ens ensenyara la bellesa de Déu, i la poguérem abastar gràcies a l’entrega de Jesús.

I, per cert, ¿no és una cosa meravellosa allò què Déu va realitzar en Maria, la senzilla xica de Nazaret? –Evidentment que sí. La va fer immaculada des del primer moment, sense que passara aquell primitiu acaçament del mal. Tot i això, dona com totes, no la va lliurar de les dificultats inherents a tot humà. Maria acceptà amb tota la confiança de què fou capaç, al seu Déu

Ara, tornant-nos a nosaltres; el somni de Déu sobre cadascun de nosaltres supera, desborda qualsevol cosa que en poguérem albirar. El seu horitzó de nosaltres és amplíssim i bellíssim. L’única condició per a esperar en ell i gaudir de la bellesa de Déu és la confiança en Ell. L’únic enemic d’aquest regal n'és la por.

Per això, sabent-ho el nostre Senyor, contínuament ens anima: -Alceu el cap. No tingueu por; tingueu paciència; a prop és la vostra alliberació.
El vostre amic,
Francesc

No hay comentarios:

Publicar un comentario