domingo, 18 de diciembre de 2016

EL NADAL, AMB LUPA (Valencià)



Obra del pintor Remigio Soler Tomás (Parroquia del Salvador, Ibi-Alicante- ESPAÑA)


Ve cap a tu, espere que oportuna, la reflexió per a aquesta quinzena, què té ja molt a prop el Nadal, més encara, l’inclou.
Dies de Nadal, tradició entranyable i familiar, no sols a Espanya, sinó a tots els països de solera cristiana, i  a d’altres, en què hi són vives comunitats cristianes.
El Nadal certament és festa de l’anunci de la major alegria què es puga donar a tota persona, i a la humanitat sencera. Ho canta bellament la nadala castellana:
            Nunca suenan las campanas / con tan dulce claridad
            Cantando las glorias / de la eterna Navidad.
            Es porque cantan la noche feliz, / es porque cantan la noche sin par
            En que Dios Niño ha nacido / y en el mundo ha de reinar.

Dèiem en altre article, en referència a la festa del Nadal en l’actual
societat, que en molts aspectes havia derivat en un aniversari en què falta el festejat.

Però aquí es vol destacar el motiu cert de la festa: l’alegria pe'l naixement de Jesús, el nostre salvador. L’alegria per un bebé què, com tots, s’ha esmunyit al nostre món, i que naix pobre, en un portal, perquè vol així donar a entendre que la seua voluntat és acollir a totes les persones des de les més humils fins les més sortoses.

Tot i això, per a veure açò, així com també les bondats de tants homes i dones, ens cal disposar d‘una lupa. La lupa és l’instrument què ens permet veure les coses menudes.  I si no veiem amb atenció les coses menudes, què és on estan les coses més precioses de la gent, no hi veurem tanta bondat escampada per totes parts.

Es trobava la botiga ben adornada amb motius nadalencs. I l’amo, de caràcter fosc, també, semblava ara, més  accessible. Aquest canvi en l’home, li va donar confiança a la dona, clienta assídua, per a comentar-li amb admiració: -Per descomptat, alegrant la botiga per al Nadal! –Dona, -li va replicar el botiguer-, jo també tinc el meu cor.

Amiga, amic, et suggereix emprar la lupa –jo també- per a veure les coses boniques al Nadal, i no solament al Nadal. ET DESITGE UN BON NADAL!

El teu amic,
Francesc











No hay comentarios:

Publicar un comentario