sábado, 14 de enero de 2017

L’heroisme d’un xicot (Valencià)



Informava el salesià que, segons sa mare, Acaz estava decidit a eixir al carrer per a estar a la missa de Nadal vigilant la porta d’entrada, tot i que  ella li havia insinuat: -Fill, queda’t a casa; ací estaràs millor que al carrer.

I així succeí, conforme el pressentiment de sa mare: Estava fent la vigilància quan, de repent, veu un home què volia travessar la porta del santuari, i que es dirigia cap a la seua entrada a tota velocitat. Acaz s’enfilà cap a ell també a tot córrer, sospitant el pitjor. S’abraçà a ell i immediatament la càrrega explosiva què l’home portava adherida al cos feu una fortíssima explosió, què ferí mortalment el portador de la càrrega explosiva i al xicot què l’abraçava.

A son pare -continuava comentant des de les ones de l’emissora el pare salesià -li feren la  inquietant pregunta en certa entrevista: Ha perdonat als qui han matat el seu fill? –Sí, els va respondre. El papa Francesc ens ha fet un any de la misericòrdia, i ens ha dit que Déu és misericordiós. Jo he de ser com Ell i perdonar a tots.

Acaz havia salvat tantes persones aplegades a l’acte religiós. La seua generositat, l’entrega de la seua vida, -ens segueix relatant el salesià- no han estat estèrils: La comunitat cristiana se n’ha enfortit en la seua fe; i s’està iniciant ja el procés  per a fer-lo sant.

El teu amic,
Francesc

No hay comentarios:

Publicar un comentario