miércoles, 13 de julio de 2016

LA VOCACIÓ, UNA CRIDADA (2) (Valencià)




Si fem una mirada al nostre voltant, veurem una rica varietat de persones: unes, més inquietes -encara que no descuren tampoc la família-, cerquen el bé de la humanitat, que millore la vida dels humans. Altres, més tranquiles, però amb un cor d'or, atenen els seus fills i filles, i es dediquen dia i nit a d'ells, -però sense descurar tampoc ajudar els necessitats. Altres... es mouen promocionant diversos valors.

I és que totes les persones tenim una vocació per a desenvolupar-la en la nostra vida. I també el geni, les capacitats per a dur-la a terme.

El gran educador Don Bosco va tenir la vocació d'atendre els joves abandonats a Torí. I respongué extraordinàriament a la seua vocació, amb totes les seues forces. A qui respongué? -A Déu, què és qui ens crida a ser feliços fent allò que ell ens demana fer.

Però de vegades no sabem què és allò que ens demana -la nostra vocació- fins que no coneguem la veu de Déu. Això, llegim a la Sagrada Escriptura, va ser el que li va passar a Samuel.

Una nit, el sacerdot Elí se n'havia anat a dormir en el santuari. El xiquet Samuel dormia també com ajudant al santuari del Senyor. El Senyor va cridar Samuel. Ell respongué: -Sóc ací. Va anar corrents cap on era Elí i li digué: -Sóc ací. He sentit que em cridaves. Elí va respondre: -No t'he cridat. Torna-te'n a dormir...

Elí va comprendre que era el Senyor qui cridava el xiquet i digué a Samuel: -Vés i si sents que et criden, digues: -Parla, Senyor, que el teu servent escolta.

I Així fon. Va escoltar: -Samuel, Samuel. I va respondre: -Parla, que el teu servent escolta. I el Senyor el va fer profeta seu. Doncs, les dos actituts davant el Senyor que crida en són la escolta (cercador de Déu; i per a escoltar en cal el silenci) i la puntual disposició (la resposta immediata: Sóc ací).

Dintre d'eixes vocacions estan els qui són cridats a ajudar els cristians i no cristians, en unió de la comunitat cristiana -l'Església-. Poden ser sacerdots i religiosos, però també laics.

El vostre amic,
Francesc


No hay comentarios:

Publicar un comentario