domingo, 12 de junio de 2016

LA FORÇA DE L'AMOR (Valencià)



Apreciats amigues o amics, estareu amb mi, imagine, que l’amor és capaç de transformar el món. En ocasions perdem aquest estil de veure les coses i no ho captem així. Pensem aleshores que l’estratègia per a dominar i endreçar les coses són les armes enèrgiques i violentes. No és així. L’amor és l’únic que venç i convenç el cor, realitzant-ne la major proesa què puga donar-se en les persones.


Noteu si en són difícils les qüestions, els conflictes de convivència!, haver de suportar els defectes d’aquells amb qui hem de conviure, i en ocasions, per anys! Doncs eren una dona i el seu marit. Ell, un tan espaiós, i ella, més impulsiva i decidida. Però no es faltaren mai, perquè ella li deia quan el veia retardar-se, amb una mica de gràcia, però amb molt d’amor: -De la teua paciència em vaig enamorar. 

 Els conflictes dilucidats amb l’estratègia de l’amor tenen més potència que les bombes, que les ràfegues de metralladora. He llegit fa uns dies que a les dictadures no els va bé açò de l’amor. No ens ha d’estranyar massa, perquè és un arma que no es pot manipular des de l’Equip dictatorial; se’ls escapa de les mans.

Qualsevol situació, que s’enfoque des de l’amor, canvia de forma total el seu plantejament. Recorde, a l’efecte, haver llegit de Joan XXIII, el papa bo, que quan era nunci del Vaticà –una càrrec com si fóra d'ambaixador personal del papa- diuen que resava a l’àngel de la guarda del diplomàtic amb qui havia d’entrevistar-se per a que s’entengueren prèviament el seu àngel de la guarda i el del seu col·lega. I per més difícils que foren els assumptes, no s’esporuguia i confiava que es podrien arreglar amb l’estratègia de la cordialitat.

El teu amic,
Francesc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario