domingo, 15 de mayo de 2016

EN QUÈ ENS SEMBLEM A DÉU? (Valencià)



Amb molta freqüència reconeguem el parentesc de les persones. Potser en unes primeres comunions o bé a un restaurant endevinem... vaja!, eixa xica, doncs, no hi ha dubte, és filla d’esta dona, si és que el cabell, les galtes, el somriure, són els mateixos! Fins de vegades un xiquet de dos anys, mira quin posat aquest taperot!, si és clavat al seu avi, en la manera de plantar-se amb els braços creuats a l’esquena!
Però si els cristians asseguren que Déu és el nostre Pare, com ens semblem a d'ell? Pel cabell?, pel somriure?, pel nostre posat? –Clar que no. –Ens semblem a Déu per l’amor; en la nostra capacitat d’amar.


Com a conclussió se’n trau que el més gran valor de la persona n’és la seua capacitat d’amar. L’amor és diví, perquè així és la vida de Déu, i com a tal, no passa mai.


Per tant, la seua energia, la seua força no té comparació amb tota la potència d’una bomba, de qualsevol arma, siga mental o física. Si sabérem açò els mortals no ens esglaiaríem de qualsevol embat que funcione amb la força de les armes. La transformació més positiva de les coses i persones, de la vida la té l’amor. Què bé ho saben qui treballen amb xiquets o joves de casos difícils! Un gest de sincer amor –una abraçada, un somriure, unes paraules plenes de tendresa- n’és la millor teràpia.


Una feliç sorpresa: Déu no és un Déu solitari! Déu ama; està el Pare què ama a les altres dos persones de la Trinitat, al seu benvolgut Fill i a l’Esperit d’Amor. I al mateix, les tres Persones amen y en són amades. To just allò que tots desitgem, que ens vulguen i que puguem voler-les, sentint eixa deliciosa resposta d’amor que ens commou de felicitat.


Vist a Déu així, no acceptem altres formes de representar-lo: como a jutge, com a castigador, como llunyà i gelat. Ell es commou dels seus fills, salva la seua vida i els ofereix una vida per a sempre, plena de felicitat. 


El teu amic,

Francesc

No hay comentarios:

Publicar un comentario