viernes, 29 de abril de 2016

QUÈ ENS FALTA? -L'ESPERIT (Valencià)


De vegades ens assabentem que ‘ens falta quelcom’' per a superar eixa dificultat, eixe inconvenient, eixa temporada en què estem fluixos, destemprats.
¿Què li passa a un xicot de 17 anys què està al portal d’uns domicilis amb cara d’aflicció perquè ha de pujar un tercer pis sense ascensor? És que no pot pujar els graons de l’escala de tres plantes? És que li manquen les forces? De cap forma! A eixa edat, li’n sobren. Què li manca? -Li manca l’ànim, l’alè, l’esperit.


Els reptes què ens presenta la vida, hi ha circumstàncies en que no els podem superar si no alcem el nostre ànim, si no deixem al nostre ser que acumule forces, confiança, il·lusió.

El ser humà, sols per ser-ho, ja té un repte. A aquest repte fonamental d’acceptar-se com a persona què s’interroga qui és, a on va, per què de les pròpies errades, fracassos i mals passos...i tot i això, alçar-se dret, tenir el cap en alt i intentar respondre... No és gens fàcil. L’experiència ens diu que açò no ho aconseguim sempre si no és alçant l’ànim, l’esperit.

Què dir, doncs, en aquest cas dels qui es reconeixen cristians, seguidors de Jesús de Natzaret? El món actual els presenta altres tants reptes com a seguidors del seu Mestre: l’atur, els abusos, la violència, el desastre mediambiental, l’anunci d’un Déu ple d’amor que s’acosta a tots... Podran aquests deixebles del 2000 respondre a ells amb els seus propis punys?

Encara que el dit espanyol ho assenyala amb claredat: "a Dios rogando y con el mazo dando", no l’hem d’interpretar de forma esbiaixada: -Fem en les nostres iniciatives constructives tot allò que siga possible per la nostra part, com si tot fóra ineludible responsabilitat nostra, però confiant  que l’Esperit Sant és qui ve en la nostra ajuda a enfortir-nos, per a donar-los plenitud a aquests bons projectes, què en són primerament projectes de Déu.

El teu amic
Francesc 


No hay comentarios:

Publicar un comentario