sábado, 26 de marzo de 2016

VICTÒRIA (Valencià)


Apreciada amiga o apreciat amic,

Amb allò que hui t’escric, hi han més que suficients motius per a cantar victòria. Per a soltar els sentiments amb el major goig, encara que no els entenga la ment; que això és assolir el gran goig ("jubilare"), fer festa.
Hi ha una persona amiga, que em repeteix amb freqüència: -Morirem d’èxit. I si reflexionem, té molta raó.


 Palmerar de la ciutat d'Elx (Alacant-Espanya)

En una bellíssima població espanyola –Elx-, de la província d’Alacant, existeix una bonica tradició popular i religiosa: les “al·leluies”. De fet, al diumenge de Pasqua no és estrany que allí se li diga el “dia de les al·leluies” (uns fulls volants de diversos colors amb motius religiosos), els quals es llancen des de balcons i terrasses. Les al·leluies volen per l’aire i inunden d'alegria la ciutat i alegren fins els camps i tot…


La imatge del Crist Ressucitat envoltada d'al·leluies
Una al·leluia d'enguany (27 de març de 2016)

Sí. De romandre de la rememoració de la Setmana Santa tan sols el reviure del goig de que hem conegut la meta de la nostra vida (la vida plena), seria suficient motiu la seua celebració. ¡Al·leluia!

Perquè la nostra vida és un 'pelegrinatge' i als pelegrins allò que més ens importa és d’on venim i a on anem. Però no hi hem de descurar el trajecte, puix el pelegrinatge té molt d’imprevist (diem amb freqüència: -L’home proposa i Déu disposa). N’és una aventura.

Benaurats, no obstant, els qui saben tot açò, com ara els cristians, què saben que venen del Pare, tornen a ell i el seu Fill Jesucrist els acompanya pel camí… per allò dels imprevistos.


VINE, ESPERIT SANT, I OMPLE EL MEU COR 
DE LA TEUA LLUM

Poden ben bé passar dificultats, encara que saben que estes no són la final; que la final és l’èxit, la vida plena, la victòria, ¡al·leluia!

Això sí, s'ha de fer el camí del pelegrí, en el qual no manquen ni la fraternitat, ni el compartir l’alegria amb aquells amb què pelegrina.

Amiga, amic, molta al·leluia!

Francesc


 Foto primera: Benoit Sinner VENCEDOR de la quarta etapa del Tour de Normandia.
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario