martes, 17 de abril de 2018

BENAURADES FERIDES (Valencià)



Llegia fa no-res que les arrugues de les persones majors tenen un valor i un encant especial. Perquè són signe de la seua edat, de que han passat per experiències de tot tipus. I mentre anaven complint anys, el pas del temps anava deixant una petjada en el cos. Una petjada què deuria no avergonyir-nos. Tot el contrari! Ser com els galons, les gales de no haver-se deixat viure, d’haver viscut molt!

El mateix en són eixos talls, eixes ferides en la cara o en el cos, signes de cruentes experiències…

Sentà mal que es diguera d’una persona consagrada a l’educació i a l’ensenyament, que se li havia agrïat el caràcter. I això, quasi al final de la seua carrera. La raó que es donava era que ja no podia suportar les inadequades conductes dels seus alumnes.

Però no es va transmetre amb major força que aquest mestre havia viscut molts anys preparant el futur per a tants alumnes. I que després d’aquest llarg temps, havia patit un esgotament. Hauria sigut, sense dubte, aquesta una visió més correcta i verdadera del mestre.

I ara que els cristians acaben de celebrar la Pasqua, s’ha pogut contemplar que Jesús, ressuscitat després de la seua mort en creu, també va mostrant les seues estigmes, le seues ferides amb glòria.

Quan Tomàs, l'apòstol al què li costa reconèixer la resurrecció del Mestre, col·loca els seus dits i la seua mà en les ferides que li mostra i li ofereix Jesús… No té més remei que creure. Eixes ferides que ensenya Jesús són les verdaderes senyals del seu amor entregat i compromès–la seua glòria- fins a donar la vida.

El teu amic
Francesc


No hay comentarios:

Publicar un comentario