martes, 26 de diciembre de 2017

METES PER AL NOU ANY (Valencià)



Al principi de l’any solem il·lusionar-nos en fer nous projectes què renoven el nostre horitzó. Aquests projectes es dirigixen a complir una meta. Prometem aplegar a aquesta meta, no perquè desitgem abastar-la per a després aturar-nos. L’objectiu, quan ens retem a nosaltres mateixos, és de per sí més ampli. I és una cosa que esperem faça bé a la totalitat de la nostra vida. Què millore la nostra missió en la vida.

Després d’un silenci i de meditar amb sinceritat, és quan podrem decidir el nostre objectiu. Aquest objectiu serà profitós si conté un important valor. Pot ser aquest: “Volguera que em recordaren com a una persona què ha fet el bé”.

L’objectiu, la meta ha de ser alta. En Centre Amèrica oí aquest savi refrany: “Si quieres celeste, que te cueste”. Hauríem d’aspirar, per tant, a allò celest, a allò millor què aspirem, encara que  no ho aconseguírem del tot. Perquè allò que ens fa feliços no és si ho aconseguim o no, sinó si volem de veres abastar eixa meta celeste. Per descomptat, amb tot el nostre esforç.

Ara bé és clar que aquest objectiu tan ampli, s'ha d’esmicolar en altres objectius més curts. En el cas d’emprendre l’objectiu indicat, podem concretar: “En l’associació on estic, dedicaré aquest primer trimestre a anar coneixent els associats. Per a lo qual, dedicaré una hora als caps de setmana”. Perquè sols podem aconseguir una meta amb accions, normalment senzilles, constants; i si poden ser diàries, millor.

És molt convenient que al principi de la meua presa de projecte, consulte amb un bon amic. O bé ho “consulte amb ma mare” física o mentalment. També puc fer la “consulta del xiquet”, preguntant-me si l’objectiu o l’activitat què vaig a realitzar serà aprovada pel meu fill quan em recorde.

Recordem que el projecte evangelitzador de Jesús de Natzaret fon aprovat pel Pare al principi de la seua tasca. I més avant, a l’escena de la transfiguració. El Pare diu: "Aquest és el meu ben amat Fill. Escolteu-lo".

I al llarg d’aquest camí del projecte en què ens hem compromès, no oblidem relativitzar els resultats. En seran rellevants, siguen positius o no, si ens ajuden a continuar amb el nostre esforç i constància en el camí, en  la missió què hem assumit que tenim en la vida.

El vostre amic
Francesc Soler

No hay comentarios:

Publicar un comentario